|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Młode buraczki pasteryzowane |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
- buraczki z przerywania
 - kwas cytrynowy
 - woda
 
 
 |  | Opis przygotowania: Młode buraczki z jeszcze nie wykształconym korzeniem dokładnie oczyścić z zewnętrznych najstarszych liści, przyciąć końce korzeni, bardzo starannie umyć, i pokroić tak, jak kroi się na barszcz, razem z liśćmi. Zalać je niewielką ilością wrzącej wody, gotować odkryte 3 - 4 minuty, zakwasić kwaskiem cytrynowym. Nałożyć do wymytych słoików, dostosowanych pojemnością do jednorazowego zużycia zawartości.
 Zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 18 minut.
 Po otwarciu są niemal gotowe na zupę, która zimą bardzo smakuje.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 7082 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |