|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Młode buraczki pasteryzowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - buraczki z przerywania
- kwas cytrynowy
- woda
|
Opis przygotowania: Młode buraczki z jeszcze nie wykształconym korzeniem dokładnie oczyścić z zewnętrznych najstarszych liści, przyciąć końce korzeni, bardzo starannie umyć, i pokroić tak, jak kroi się na barszcz, razem z liśćmi. Zalać je niewielką ilością wrzącej wody, gotować odkryte 3 - 4 minuty, zakwasić kwaskiem cytrynowym. Nałożyć do wymytych słoików, dostosowanych pojemnością do jednorazowego zużycia zawartości.
Zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 18 minut.
Po otwarciu są niemal gotowe na zupę, która zimą bardzo smakuje. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6331 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|