przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Młode buraczki pasteryzowane

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- buraczki z przerywania
- kwas cytrynowy
- woda

Opis przygotowania:
Młode buraczki z jeszcze nie wykształconym korzeniem dokładnie oczyścić z zewnętrznych najstarszych liści, przyciąć końce korzeni, bardzo starannie umyć, i pokroić tak, jak kroi się na barszcz, razem z liśćmi. Zalać je niewielką ilością wrzącej wody, gotować odkryte 3 - 4 minuty, zakwasić kwaskiem cytrynowym. Nałożyć do wymytych słoików, dostosowanych pojemnością do jednorazowego zużycia zawartości.
Zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 18 minut.
Po otwarciu są niemal gotowe na zupę, która zimą bardzo smakuje.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6339 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin