| Opieńki marynowane - powtórka z przetwórstwa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 6Ocena: 3.33
- 1 kg opieniek
 - 3 cebule
 - 2 szklanki wody
 - 1/2 szklanki octu
 - 1/2 łyżeczki cukru
 - kilka ziaren pieprzu
 - " " ziela angielskiego
 - 2 liście laurowe
 - 1 łyżka soli
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Świeże grzyby ( z przyciętymi trzonkami) opłukać pod bieżącą wodą i obgotowywać 30 minut z pokrojonymi w plastry cebulami i przyprawami.
 pod koniec gotowania dodać ocet.
 Nałożyć do słoików typu twist, zalać gorącym płynem, by grzyby były całkowicie przykryte.
 Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 13939 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |