przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Opieńki marynowane - powtórka z przetwórstwa

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.33
Składniki:
- 1 kg opieniek
- 3 cebule
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 łyżeczki cukru
- kilka ziaren pieprzu
- " " ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka soli

Opis przygotowania:
Świeże grzyby ( z przyciętymi trzonkami) opłukać pod bieżącą wodą i obgotowywać 30 minut z pokrojonymi w plastry cebulami i przyprawami.
pod koniec gotowania dodać ocet.
Nałożyć do słoików typu twist, zalać gorącym płynem, by grzyby były całkowicie przykryte.
Słoiki zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 13146 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin