Podstawowe lukry polewy i glazury do ciast - 5 |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 5. Polewa czekoladowa:
- 20 dag cukru pudru
- 20 dag masła (lub masła roślinnego)
- 3 żółtka
- 5 dag kakao
- 1.2 szkl mleka
- 1 kieliszek winiaku
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
|
Opis przygotowania: Cukier utrzeć z masłem na pulchną masę i nie przerywaąć ucierania dodawać po 1 żółtku. Zagotować kakao z mlekiem, ostudzić, wlać do masy, dodać winiak i orzechy, starannie wymieszać.
Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6802 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |