|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kokosowy krem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 orzechy kokosowe
- 400 ml śmietanki kremówki 30%
- 200 ml mleczka kokosowego
- 4 żółtka
- 10 dag cukru pudru
- 1 łyżka rumu
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka żelatyny
- 5 dag wiórek kokosowych
|
Opis przygotowania: Orzechy kokosowe przeciąć w poprzek na pół. Żółtka utrzeć z połową cukru na parze, ciągle ucierając, wlać gorące mleczko kokosowe.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, a kiedy napęcznieje, podgrzać, żeby się rozpuściła.
Wlać do żółtek, połączyć ze śmietaną ubitą z pozostałym cukrem oraz z wiórkami kokosowymi, rumem, sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać, odstawić, a kiedy zacznie tężeć, przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić kokosowe miseczki. Na wierzchu miseczek krem wycisnąć w dekoracyjną spiralę.
Posypać wiórkami kokosowymi. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4488 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|