przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kiszony barszczyk z buraków

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 1 kg obranych buraków
- 2 litry przegotowanej wody mineralnej
- 3 płaskie łyżeczki soli
- 3 ząbki czosnku
- skórka chleba razowego zwinięta w gazę

Opis przygotowania:
Buraki czerwone to popularne warzywo, które zawiera wiele cennych składników odżywczych.
Uważa się je za lek przeciwnowotworowy.
Surowy sok z buraków oczyszcza krew, poprawia przemianę materii i pomaga wydalić z organizmu kwas moczowy. Obrane i pokrojone w plasterki buraki czerwone włożyć do kamiennego garnka i zalać przegotowaną ostudzoną wodą mineralną dodać sól, czosnek i zawiniątko skórki w gazie.
Garnek przykryć gazą i zostawić na 3 dni w ciepłym miejscu.
Po tym czasie wyjąć skórkę chleba, przecedzić przez gazę i przelać do butelek.
Opis / Uwagi:
Można używać jako dodatku do zup, albo pić na śniadanie - rozcieńczony pół na pół z wodą ciepłą. Jest to bardzo zdrowy i wygodny w użyciu sok. Można go przechowywać w lodówce nawet przez cały miesiąc. Czerwony kiszony barszcz jest też lekarstwem na zgagę i inne objawy niestrawności. Z przepisów diety lekkostrawnej.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4941 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin