przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta pomidorowa

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 mięsiste pomidory
- sól
- cukier
- pieprz
- 1 łyżka świeżej siekanej bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek z kaparami

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć we wrzątku, potem opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, wypestkować i pokroić miąższ w kostkę.
Dodać pozostałe składniki do przyrządzonego przecieru i przyprawić do smaku.
Pokropić oliwą z oliwek z kaparami.
Opis / Uwagi:
przepis pochodzi z: ("Potrawy z pomidorów" - wyd Amber) Jest to doskonała pasta do smarowania pieczywa. Szczególnie wybornie smakuje na chrupiącym toście z białego pieczywa.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 9983 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin