Pasta pomidorowa |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 2 mięsiste pomidory
- sól
- cukier
- pieprz
- 1 łyżka świeżej siekanej bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek z kaparami
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć we wrzątku, potem opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, wypestkować i pokroić miąższ w kostkę.
Dodać pozostałe składniki do przyrządzonego przecieru i przyprawić do smaku.
Pokropić oliwą z oliwek z kaparami. |
|
Opis / Uwagi: przepis pochodzi z: ("Potrawy z pomidorów" - wyd Amber)
Jest to doskonała pasta do smarowania pieczywa. Szczególnie wybornie smakuje na chrupiącym toście z białego pieczywa. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 10324 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |