przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasta pomidorowa

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 mięsiste pomidory
- sól
- cukier
- pieprz
- 1 łyżka świeżej siekanej bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek z kaparami

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć we wrzątku, potem opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, wypestkować i pokroić miąższ w kostkę.
Dodać pozostałe składniki do przyrządzonego przecieru i przyprawić do smaku.
Pokropić oliwą z oliwek z kaparami.
Opis / Uwagi:
przepis pochodzi z: ("Potrawy z pomidorów" - wyd Amber) Jest to doskonała pasta do smarowania pieczywa. Szczególnie wybornie smakuje na chrupiącym toście z białego pieczywa.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 9959 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin