|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Mus pomidorowy z krewetkami |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 opak białej żelatyny
 - 4 pomidory średniej wielkości
 - 5 dag przecieru pomidorowego
 - sól
 - czarny pieprz - świeżo zmielony
 - pieprz cayenne
 - szczypta cukru
 - 20 dag sera mascarpone (włoski niedojrzewający ser)
 - 4 mrożone podgotowane krewetki
 - 4 duże liście sałaty (może być endywia, lub sałata amerykańska)
 - 1 cytryna
 
 
 |  | Opis przygotowania: Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie  i postępować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
 Umyte pomidory podzielić na ćwiartki, wypestkować. Wycisnąć pozostały miąższ i przetrzeć przez drobne sito.
 Wymieszać papkę pomidorową z przecierem dodać do smaku sól,  oba pieprze, i cukier.
 Wycisnąć żelatynę, rozpuścić ją w ciepłej wodzie i wymieszać z pure pomidorowym. Odstawić na ok 20 minut.
 Ser wymieszać z masą żelatynowo-pomidorową;
 wypełnić 4 niewielkie foremki ( każda ok 100 ml). Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
 Krewetki podgotować krótko w osolonej .Pokroić cytrynę na plasterki, umyć liście sałaty.
 Przed podaniem wstawić foremki do ciepłej wody, rozpuścić lekko mus na brzegach foremek i przełożyć go na talerze. Do każdej porcji dołożyć jedną  krewetkę, oraz liść sałaty.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5917 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |