przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus pomidorowy z krewetkami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 opak białej żelatyny
- 4 pomidory średniej wielkości
- 5 dag przecieru pomidorowego
- sól
- czarny pieprz - świeżo zmielony
- pieprz cayenne
- szczypta cukru
- 20 dag sera mascarpone (włoski niedojrzewający ser)
- 4 mrożone podgotowane krewetki
- 4 duże liście sałaty (może być endywia, lub sałata amerykańska)
- 1 cytryna

Opis przygotowania:
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i postępować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Umyte pomidory podzielić na ćwiartki, wypestkować. Wycisnąć pozostały miąższ i przetrzeć przez drobne sito.
Wymieszać papkę pomidorową z przecierem dodać do smaku sól, oba pieprze, i cukier.
Wycisnąć żelatynę, rozpuścić ją w ciepłej wodzie i wymieszać z pure pomidorowym. Odstawić na ok 20 minut.
Ser wymieszać z masą żelatynowo-pomidorową;
wypełnić 4 niewielkie foremki ( każda ok 100 ml). Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Krewetki podgotować krótko w osolonej .Pokroić cytrynę na plasterki, umyć liście sałaty.
Przed podaniem wstawić foremki do ciepłej wody, rozpuścić lekko mus na brzegach foremek i przełożyć go na talerze. Do każdej porcji dołożyć jedną krewetkę, oraz liść sałaty.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5244 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin