| Mus pomidorowy z krewetkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 opak białej żelatyny
 - 4 pomidory średniej wielkości
 - 5 dag przecieru pomidorowego
 - sól
 - czarny pieprz - świeżo zmielony
 - pieprz cayenne
 - szczypta cukru
 - 20 dag sera mascarpone (włoski niedojrzewający ser)
 - 4 mrożone podgotowane krewetki
 - 4 duże liście sałaty (może być endywia, lub sałata amerykańska)
 - 1 cytryna
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie  i postępować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
 Umyte pomidory podzielić na ćwiartki, wypestkować. Wycisnąć pozostały miąższ i przetrzeć przez drobne sito.
 Wymieszać papkę pomidorową z przecierem dodać do smaku sól,  oba pieprze, i cukier.
 Wycisnąć żelatynę, rozpuścić ją w ciepłej wodzie i wymieszać z pure pomidorowym. Odstawić na ok 20 minut.
 Ser wymieszać z masą żelatynowo-pomidorową;
 wypełnić 4 niewielkie foremki ( każda ok 100 ml). Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
 Krewetki podgotować krótko w osolonej .Pokroić cytrynę na plasterki, umyć liście sałaty.
 Przed podaniem wstawić foremki do ciepłej wody, rozpuścić lekko mus na brzegach foremek i przełożyć go na talerze. Do każdej porcji dołożyć jedną  krewetkę, oraz liść sałaty.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5918 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |