przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik ziemniaczano - pieczarkowy

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 80 dag ziemniaków
- 1 cebula
- 50 g masła
- 50 dag pieczarek
- 2 jajka na twardo
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Studzimy.
Cebulę i pieczarki kroimy, przesmażamy pod przykryciem na 1/2 ilości masła, odparowujemy.
Jajka obieramy i siekamy. Śmietanę, jajka i połowę natki mieszamy z pieczarkami, przyprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki kroimy na plastry.
Formę do zapiekania natłuszczamy, układamy warstwę ziemniaków, farsz pieczarkowy i warstwę ziemniaków. Posypujemy wiórkami masła. Pieczemy 15 minut w temp 160 - 180 stopni.
Wyjmujemy, posypujemy resztą natki..i smacznego.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4834 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin