Torcik ziemniaczano - pieczarkowy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 80 dag ziemniaków
- 1 cebula
- 50 g masła
- 50 dag pieczarek
- 2 jajka na twardo
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Studzimy.
Cebulę i pieczarki kroimy, przesmażamy pod przykryciem na 1/2 ilości masła, odparowujemy.
Jajka obieramy i siekamy. Śmietanę, jajka i połowę natki mieszamy z pieczarkami, przyprawiamy solą i pieprzem.
Ziemniaki kroimy na plastry.
Formę do zapiekania natłuszczamy, układamy warstwę ziemniaków, farsz pieczarkowy i warstwę ziemniaków. Posypujemy wiórkami masła. Pieczemy 15 minut w temp 160 - 180 stopni.
Wyjmujemy, posypujemy resztą natki..i smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4835 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |