|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Agrest marynowany |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 4.25
- 1 kg agrestu
 - 1 szklanka 10% octu
 - 40 dag cukru
 - 3 goździki
 - 1 liść laurowy
 - 2 ziarenka pieprzu
 - 2 szklanki wody
 - kawałek cynamonu
 
 
 |  | Opis przygotowania: Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
 Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
 Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
 Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetu i wędlin.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 5971 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |