|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Agrest marynowany |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.25 Składniki: - 1 kg agrestu
- 1 szklanka 10% octu
- 40 dag cukru
- 3 goździki
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka pieprzu
- 2 szklanki wody
- kawałek cynamonu
|
Opis przygotowania: Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetu i wędlin. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5215 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|