przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Agrest marynowany

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Składniki:
- 1 kg agrestu
- 1 szklanka 10% octu
- 40 dag cukru
- 3 goździki
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka pieprzu
- 2 szklanki wody
- kawałek cynamonu

Opis przygotowania:
Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetu i wędlin.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5244 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin