przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paluszki z szynką i serem

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 2.00
Składniki:
- 20 dag pomidorów
- sól
- 2 średnie cebule
- pieprz
- 20 dag sera goudy
- 15 dag szynki (w plasterkach)
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 4 bułki typu paluszek
- zielone oliwki
- gałązki natki pietruszki

Opis przygotowania:
Pomidory kroimy w cienkie plasterki, cebule w piórka. Na grubej tarce ścieramy żółty ser.
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, oliwki w plasterki.
Bułki dzielimy na połówki, przecięte powierzchnie smarujemy cienko majonezem.
Spody bułeczek obkładamy przygotowanymi wcześniej (j.w) składnikami, posypując je startym serem, sola i pieprzem.
Na wierzchu umieszczamy listki natki. przykrywamy górnymi połówkami bułeczek.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 8691 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin