Paluszki z szynką i serem | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 2.00  Składniki: - 20 dag pomidorów 
- sól 
- 2 średnie cebule 
- pieprz 
- 20 dag sera goudy 
- 15 dag szynki (w plasterkach) 
- 2 - 3 łyżki majonezu 
- 4 bułki typu paluszek 
- zielone oliwki 
- gałązki natki pietruszki
 
  | 
	Opis przygotowania: Pomidory kroimy w cienkie plasterki, cebule w piórka. Na grubej tarce ścieramy żółty ser. 
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, oliwki w plasterki. 
Bułki dzielimy na połówki, przecięte powierzchnie smarujemy cienko majonezem. 
Spody bułeczek obkładamy przygotowanymi wcześniej (j.w) składnikami, posypując je startym serem, sola i pieprzem. 
Na wierzchu umieszczamy listki natki. przykrywamy górnymi połówkami bułeczek. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 9572 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |