|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort warzywny z szynką |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dag mąki
- 9 jajek
- 15 dag masła lub margaryny
- sól
- pieprz
- 80 dag cukinii
- 4 cebule
- 40 dag pomidorów
- 30 dag szynki
- 1 łyżka oleju
- 6 dag goudy
- 1/2 litra mleka
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
|
Opis przygotowania: Mąkę zagnieść z pokrojonym tłuszczem, jajkiem, 2 łyżkami zimnej wody i solą.
Uformować kulę, schłodzić 30 minut.
Cukinię i pomidory pokroić w plasterki, cebule na cząstki, zrumienić na oleju.
Pokroić szynkę. Mleko wymieszać z pozostałymi jajkami i ziołami prowansalskimi, przyprawić.
Ciasto rozwałkować na koło o średnicy 30 cm, wyłożyć tortownicę o średnicy 24 cm.
Układać warstwami w formie; szynkę i warzywa. Zalać masą jajeczną, posypać startym serem.
Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 2000C. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4812 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|