przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki z ziemniakami inaczej

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 główka kapusty białej
- 25 dag ziemniaków surowych
- 25 dag ziemniaków ugotowanych
- 2 cebule
- 2 łyżki tłuszczu
- cukier
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Przygotować kapustę.
surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, pozostawić do osączenia na sicie.
Ugotowane rozgnieść.
poszatkowaną cebulę udusić na tłuszczu. Surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać z cebulą, doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Gołąbki podlać wodą i zapiekać 45 minut w 170 stopniach C.
Podawać polane sosem pomidorowym lub grzybowym z ziemniakami lub chlebem.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7848 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin