Gołąbki z ziemniakami inaczej |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 główka kapusty białej
- 25 dag ziemniaków surowych
- 25 dag ziemniaków ugotowanych
- 2 cebule
- 2 łyżki tłuszczu
- cukier
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Przygotować kapustę.
surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, pozostawić do osączenia na sicie.
Ugotowane rozgnieść.
poszatkowaną cebulę udusić na tłuszczu. Surowe i ugotowane ziemniaki wymieszać z cebulą, doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Gołąbki podlać wodą i zapiekać 45 minut w 170 stopniach C.
Podawać polane sosem pomidorowym lub grzybowym z ziemniakami lub chlebem. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7849 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |