Ziemniaki z kiełbasą |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 60 dag ziemniaków
- 20 dag kiełbasy (cienkiej lub grubej)
- 30 dag pieczarek
- 10 dag sera żółtego
- 1 cebula
Dodatki:
- słodka mielona papryka
- olej
- sól
- świeżo mielony pieprz
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Ziemniaki pokroić w plastry.
Usmażyć na złoto w 5 łyżkach oleju i rozsunąć na boki patelni. Na środek wrzucić posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę. Smażyć 5 minut, przełożyć na ziemniaki.
Na środek włożyć pokrojone pieczarki i obsmażać na złoto. Wszystkie składniki oprószyć papryką, solą i pieprzem. Posypać startym serem. patelnię przykryć, powoli dosmażać przez 5 minut. Posypać natką. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6047 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |