przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaki z kiełbasą

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 60 dag ziemniaków
- 20 dag kiełbasy (cienkiej lub grubej)
- 30 dag pieczarek
- 10 dag sera żółtego
- 1 cebula

Dodatki:
- słodka mielona papryka
- olej
- sól
- świeżo mielony pieprz
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Ziemniaki pokroić w plastry.
Usmażyć na złoto w 5 łyżkach oleju i rozsunąć na boki patelni. Na środek wrzucić posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę. Smażyć 5 minut, przełożyć na ziemniaki.
Na środek włożyć pokrojone pieczarki i obsmażać na złoto. Wszystkie składniki oprószyć papryką, solą i pieprzem. Posypać startym serem. patelnię przykryć, powoli dosmażać przez 5 minut. Posypać natką.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6046 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin