przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krajanka

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 10 dag masła
- 2 jajka
- 50 dag mąki
- 1 szklanka i 1 łyżka cukru
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki miodu sztucznego
- paczka herbatników

Polewa:
- 50 dag margaryny
- 2 łyżki kakao
- 30 dag cukru
- 1/2 szklanki mleka

Opis przygotowania:
Masło dobrze utrzeć z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dodawać stopniowo, na przemian z mlekiem, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony, letni miód i starannie wymieszać. Upiec ciasto w średnio nagrzanym piekarniku.
W garnuszku rozpuścić składniki polewy i gotować je, aż zgęstnieją.
Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami, można je powkładać w papiloty do ciastek.
wykorzystuję tu przepis R. Bargiel
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4048 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin