|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gorący napój czekoladowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżki cukru
- 1 1/2 szklanki wódki czystej
- 1 łyżka miodu
|
Opis przygotowania: Cukier podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się karmel. Wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, wymieszać, dodać miód i pokruszoną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Zdjąć garnek z ognia, wlać wódkę, zamieszać, podpalić płyn i natychmiast przykryć garnek pokrywką. Gorący płyn nalewać do filiżanek, stale mieszając. Gorzką czekoladę można zastąpić mleczną, z dodatkiem 5 łyżek mleka skondensowanego niesłodzonego. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 7106 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|