przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gorący napój czekoladowy

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżki cukru
- 1 1/2 szklanki wódki czystej
- 1 łyżka miodu

Opis przygotowania:
Cukier podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się karmel. Wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, wymieszać, dodać miód i pokruszoną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Zdjąć garnek z ognia, wlać wódkę, zamieszać, podpalić płyn i natychmiast przykryć garnek pokrywką. Gorący płyn nalewać do filiżanek, stale mieszając. Gorzką czekoladę można zastąpić mleczną, z dodatkiem 5 łyżek mleka skondensowanego niesłodzonego.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 7111 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin