Czekoladowe babeczki |
|
Poziom: łatwy Porcji: 20 szt Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 25 dag czekolady lub polewy czekoladowej (kakaowej)
- 20 foremek z karbowanego papieru
Wypełnienie babeczek:
- masa orzechowa
- inne kremy czy masy
- konfitury,albo dżem
- albo jabłka pieczone (w cząsteczkach)
lub wg własnego pomysłu
|
Opis przygotowania: Gotową masę lub czekoladę pokruszyć, wrzucić do rondelka umieszczonego w garnku z gotującą się wodą.
Kiedy się rozpuści, wystawić rondelek, poczekać chwilę, by zgęstniała.
Wnętrza foremek posmarować pędzelkiem dość grubą warstwą gęstej masy i odłożyć w chłodne miejsce by stwardniała.
Delikatnie wyjąć z foremek zastudzone babeczki i wypełnić je dowolnym nadzieniem. |
|
Opis / Uwagi: Uwaga:
jeśli babeczki (masa) są zbyt cienkie i trudno je wyjąć z foremki, musimy je jeszcze raz posmarować masą by stały się grubsze. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4722 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |