| Czekoladowe babeczki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyPorcji: 20 szt
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 25 dag czekolady lub polewy czekoladowej (kakaowej)
 - 20 foremek z karbowanego papieru
 
 Wypełnienie babeczek:
 - masa orzechowa
 - inne kremy czy masy
 - konfitury,albo dżem
 - albo jabłka pieczone (w cząsteczkach)
 lub wg własnego pomysłu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Gotową masę lub czekoladę pokruszyć, wrzucić do rondelka umieszczonego w garnku z gotującą się wodą.
 Kiedy się rozpuści, wystawić rondelek, poczekać chwilę, by zgęstniała.
 Wnętrza foremek posmarować pędzelkiem dość grubą warstwą gęstej masy i odłożyć w chłodne miejsce by stwardniała.
 Delikatnie wyjąć z foremek  zastudzone babeczki i wypełnić je dowolnym nadzieniem.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Uwaga:
jeśli babeczki (masa) są zbyt cienkie i trudno je wyjąć z foremki,  musimy je jeszcze raz posmarować masą  by stały się grubsze.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5412 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |