przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Podsmażane ziemniaki z wołowiną

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 300 g ziemniaków gotowanych w łupi­nach
- 1 plaster rostbefu
- cebula
- 40 g boczku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 2 łyżki siekanej pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku

Opis przygotowania:
Ugotowane ziemniaki spłukać zimną wodą, obrać i odstawić na noc. Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek po­kroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzać i podsmażyć mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjąć i przyprawić. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć boczek. Dodać ziem­niaki, podsmażyć je aż staną się chru­piące. Dwie minuty przed końcem sma­żenia dodać cebulę i natkę pietruszki. Dodać mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażyć.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4325 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin