Podsmażane ziemniaki z wołowiną |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 300 g ziemniaków gotowanych w łupinach
- 1 plaster rostbefu
- cebula
- 40 g boczku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 2 łyżki siekanej pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku
|
Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki spłukać zimną wodą, obrać i odstawić na noc. Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzać i podsmażyć mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjąć i przyprawić. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć boczek. Dodać ziemniaki, podsmażyć je aż staną się chrupiące. Dwie minuty przed końcem smażenia dodać cebulę i natkę pietruszki. Dodać mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażyć. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4324 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |