Czekoladowe ciacho z orzechami |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 20 Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: - 500 g czekolady połamanej w kawałki
- 75 g minimarshmallows (cukierki piankowe bez polewy)
- 50 g masła
- 200 g orzechów laskowych
- 150 g herbatników
- kakao do dekoracji
|
Opis przygotowania: Tortownicę o średnicy 20,5 i wysokości 2,5 cm nasmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Kawałki czekolady, cukierki piankowe oraz masło włóż do niedużego rondelka i rozpuszczaj na niedużym ogniu, ciągle mieszając.
Gdy powstanie masa, odstaw.
Herbatniki połam w duże kawałki, starannie wymieszaj z orzechami laskowymi.
Masę czekoladową wlej ostrożnie do formy, powierzchnię masy wygładź łyżką.
Formę z ciastem wstaw na około 90 minut do zamrażalnika.
Po upływie tego czasu za pomocą papieru do pieczenia wyjmij ciasto z formy i udekoruj. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4267 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |