przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czekoladowe ciacho z orzechami

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 20
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- 500 g czekolady połamanej w kawałki
- 75 g minimarshmallows (cukierki piankowe bez polewy)
- 50 g masła
- 200 g orzechów laskowych
- 150 g herbatników
- kakao do dekoracji

Opis przygotowania:
Tortownicę o średnicy 20,5 i wysokości 2,5 cm nasmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
Kawałki czekolady, cukierki piankowe oraz masło włóż do niedużego rondelka i rozpuszczaj na niedużym ogniu, ciągle mieszając.
Gdy powstanie masa, odstaw.
Herbatniki połam w duże kawałki, starannie wymieszaj z orzechami laskowymi.
Masę czekoladową wlej ostrożnie do formy, powierzchnię masy wygładź łyżką.
Formę z ciastem wstaw na około 90 minut do zamrażalnika.
Po upływie tego czasu za pomocą papieru do pieczenia wyjmij ciasto z formy i udekoruj.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4318 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin