| Piwo grzane z przyprawami i żółtkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 szklanki jasnego piwa
 - 2 żółtka
 - 2 - 3 łyżki cukru
 - kawałek cynamonu
 - kilka goździków
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Część piwa zagotować z przyprawami i odcedzić. Żółtka ubić z cukrem w misce na puszystą masę, stawiając na drugim naczyniu z wrzącą wodą. W czasie ubijania wlewać po trochu zagotowane z przyprawami piwo i ubijać do momentu, aż płyn zacznie lekko gęstnieć. Wówczas wlać pozostałe podgrzane piwo i wymieszać. Gorący napój przelać do dzbanka i nalewać do szklanek.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6166 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |