Piwo grzane z przyprawami i żółtkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 szklanki jasnego piwa
- 2 żółtka
- 2 - 3 łyżki cukru
- kawałek cynamonu
- kilka goździków
|
Opis przygotowania: Część piwa zagotować z przyprawami i odcedzić. Żółtka ubić z cukrem w misce na puszystą masę, stawiając na drugim naczyniu z wrzącą wodą. W czasie ubijania wlewać po trochu zagotowane z przyprawami piwo i ubijać do momentu, aż płyn zacznie lekko gęstnieć. Wówczas wlać pozostałe podgrzane piwo i wymieszać. Gorący napój przelać do dzbanka i nalewać do szklanek. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis czytano już 5457 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |