| Kwitnący tulipan przekładany masą serową | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 25-30
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- 6 jaj
 - 1 margaryna
 - 6 łyżek oleju
 - 1,5 szkl cukru pudru
 - 2 szkl mąki
 - 2 łyżeczki proszku do piecz
 - 1 kisiel czerwony
 - 1/2 szkl mleka
 - 4 łyżki kokosu
 - 2 łyżki kakao
 - lub kawy rozpuszczalnej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem,
 Dodać żółtka i resztę składników na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części:
 do I części dodać kisiel czerwony,
 do II części dodać 2 łyżki kawy,
 do III części dodać 4 łyżki kokosu,
 IV część pozostaje bez dodatków.
 Układać ciasto na formę porcjami (łyżką), na przemian, i piec w temp 180 stopni C przez 30 min.
 Po upieczeniu przekroić 1 lub 2 razy i przełożyć masą serową.
 Składniki do masy serowej wymieszać i smażyć na ogniu około 5 min. pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy, rozpuszczony w 1/4; szklanki wody.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Przepis zaczerpnięty z przepisów siostry Anastazji i zmodyfikowany przeze mnie. Raz dodaję do ciasta kakao, a drugim razem rozpuszczalną kawę, lub mielone orzechy.. czasami bez przekładania masą serową i wychodzi wtedy pyszna kolorowa babka
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6806 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |