|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babeczki babci |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 10 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 szklanki mąki
- 10 dag masła
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 4 łyżki śmietany
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Mąkę wymieszać z solą, dodać pokrajane w niewielkie kawałeczki masło i dokładnie utrzeć.
Śmietanę połączyć z cukrem i rozbełtanymi jajami.
Wszystko dokładnie wyrobić.
Ciasto pozostawić do schłodzenia wkładając je na ok. 1 godzinę do lodówki.
Wyjąć, rozwałkować i wycinać krążki o średnicy nieco większej od górnej części foremki.
Krążkami ciasta wykładać foremki, a spód każdej nakłuć widelcem. Piec w temperaturze ok. 200 stopni C przez 10-15 minut.
Foremki wyjąć z piekarnika, poczekać aż babeczki ostygną i dopiero wtedy wyjmować je.
Bezpośrednio przed podaniem babeczki można dekorować bitą śmietaną różnymi owocami, np. truskawkami, winogronami, plasterkami banana. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5284 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|