|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łamańce z makiem moje |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 20 - 30 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dkg mąki
- 5 dkg cukru pudru
- 5 dkg tłuszczu
- 1 jajko
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżeczka amoniaku
- 2 łyżki maku
|
Opis przygotowania: Utrzeć jajko z cukrem, tłuszcz posiekać z mąką, dodać utarte z cukrem jajko, mak, amoniak rozpuszczony w śmietanie, zarobić na stolnicy i dobrze ciasto wybić wałkiem.
Wałkować bardzo cienko, wycinać łamańce I piec w średnio gorącym piekarniku. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5121 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|