przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łamańce z makiem moje

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 20 - 30
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dkg mąki
- 5 dkg cukru pudru
- 5 dkg tłuszczu
- 1 jajko
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżeczka amoniaku
- 2 łyżki maku

Opis przygotowania:
Utrzeć jajko z cukrem, tłuszcz posiekać z mąką, dodać utarte z cukrem jajko, mak, amoniak rozpuszczony w śmietanie, zarobić na stolnicy i dobrze ciasto wybić wałkiem.
Wałkować bardzo cienko, wycinać łamańce I piec w średnio gorącym piekarniku.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4864 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin