przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik budyniowy z owocami

Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 20 - 25
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 kostki masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 żółtka
- I łyżka maki ziemniaczanej
- 1/2 l mleka
- 1 kieliszek spirytusu
- lub 1/2 kieliszka wódki
- zapach rumowy, arakowy lub waniliowy
- owoce
- 1 opakowanie budyniu
- 1 op, galaretki owocowej
- herbatniki lub, biszkopty, bezy
- kakao

Opis przygotowania:
Budyń rozpuścić w 1 szklance mleka, drugą zagotować z cukrem i połączyć z rozpuszczonym budyniem.
Zagotować i ostudzić.
Żółtka zmiksować z masłem i dodawać stopniowo budyń, mąkę ziemniaczaną, spirytus, zapach.
Całość podzielić na 2 części; jedną z nich wymieszać z 2-3 łyżkami kakao.
Na spód tortownicy położyć herbatniki, biszkopty lub bezy i wylać po kolei obie części masy.
Ułożyć owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4022 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin