Torcik budyniowy z owocami |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 20 - 25 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 kostki masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 żółtka
- I łyżka maki ziemniaczanej
- 1/2 l mleka
- 1 kieliszek spirytusu
- lub 1/2 kieliszka wódki
- zapach rumowy, arakowy lub waniliowy
- owoce
- 1 opakowanie budyniu
- 1 op, galaretki owocowej
- herbatniki lub, biszkopty, bezy
- kakao
|
Opis przygotowania: Budyń rozpuścić w 1 szklance mleka, drugą zagotować z cukrem i połączyć z rozpuszczonym budyniem.
Zagotować i ostudzić.
Żółtka zmiksować z masłem i dodawać stopniowo budyń, mąkę ziemniaczaną, spirytus, zapach.
Całość podzielić na 2 części; jedną z nich wymieszać z 2-3 łyżkami kakao.
Na spód tortownicy położyć herbatniki, biszkopty lub bezy i wylać po kolei obie części masy.
Ułożyć owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4023 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |