|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Biszkopt z ptasim mleczkiem |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: 25- 30 Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: - jajka 4 szt
- mąka 16 dag
- cukier 16 dag
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- mleko 1 litr
- cukier 1 szklanki
- żelatyna 5 dag
- galaretki owocowe 3 opak
|
Opis przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, na końcu mąkę. Wymieszać, upiec biszkopt.
Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę uprzednio wymieszaną z odrobiną wody, aby napęczniała. Całość wymieszać, pozostawić do stężenia.
Galaretki - jedna agrestowa, druga wiśniowa, - rozpuścić z mniejszą ilości wody, niż pisze na opakowaniu. Gdy stężeją pokroić je w kostkę.
Gdy ptasie mleczko zacznie krzepnąć, wymieszać z kostkami galaretki. Całość wyłożyć na biszkopt.
Rozpuścić trzecią galaretkę - pomarańczową, zalać cały placek. |
|
Opis / Uwagi: Ja ciasto zrobiłam bez galaretek, i na wierzch dałam czekoladę. |
| |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7778 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|