|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Biszkopt z ptasim mleczkiem |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  ponad 2 godz.Porcji:  25- 30Głosów: 4Ocena: 3.00
- jajka 4 szt
 - mąka 16 dag
 - cukier 16 dag
 - proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
 - mleko 1 litr
 - cukier 1 szklanki
 - żelatyna 5 dag
 - galaretki owocowe 3 opak
 
 
 |  | Opis przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, na końcu mąkę. Wymieszać, upiec biszkopt.
 Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę uprzednio wymieszaną z odrobiną wody, aby napęczniała. Całość wymieszać, pozostawić do stężenia.
 Galaretki - jedna agrestowa, druga wiśniowa, - rozpuścić z mniejszą ilości wody, niż pisze na opakowaniu. Gdy stężeją pokroić je w kostkę.
 Gdy ptasie mleczko zacznie krzepnąć, wymieszać z kostkami galaretki. Całość wyłożyć na biszkopt.
 Rozpuścić trzecią galaretkę - pomarańczową, zalać cały placek.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Ja ciasto zrobiłam bez galaretek, i na wierzch dałam czekoladę.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 8558 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |