|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Poncz mrożony |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - butelka białego wytrawnego wina
- 250 ml wody
- 25 dkg cytryn
- 25 dkg cukru kryształu
- 250 ml araku
- 50 ml likieru Maraschino
- 80 ml soku pomarańczowego
|
Opis przygotowania: Cytryną umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, wymieszać z wodą i cukrem. Zagotować, przecedzić, wystudzić. Następnie połączyć z winem, arakiem, likierem i sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz, pozostawić na 2 h. Podawać w szampankach z lodem konsumpcyjnym. |
|
|
Przepis czytano już 5590 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|