przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz mrożony

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- butelka białego wytrawnego wina
- 250 ml wody
- 25 dkg cytryn
- 25 dkg cukru kryształu
- 250 ml araku
- 50 ml likieru Maraschino
- 80 ml soku pomarańczowego

Opis przygotowania:
Cytryną umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, wymieszać z wodą i cukrem. Zagotować, przecedzić, wystudzić. Następnie połączyć z winem, arakiem, likierem i sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz, pozostawić na 2 h. Podawać w szampankach z lodem konsumpcyjnym.
Przepis czytano już 5589 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin