|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cielęcina z marchewką i cebulą z nutą anyżu |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg cielęciny
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 czerwone cebule
- kilka ziaren kminku
- łyżeczka tymianku
- 2 łyżki oleju
- sól
- 500 g marchewki
- pieprz czarny mielony
- 50 ml wódki
- 1/3 szklanki bulionu
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 liście laurowe
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, osuszyć, obwiązać nitką bawełnianą. Natkę pietruszki opłukać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso, zrumienić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać sosem z rondla, wlać wódkę, dodać natkę pietruszki, anyż, kminek, liście laurowe i tymianek. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C, wstawić naczynie żaroodporne z mięsem, piec przez 1 godz. 15 min. Marchewki i cebule oczyścić. Wszystkie warzywa opłukać, pokroić na kawałki. Na 20 min. przed końcem pieczenia warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem. Podawać z sosem grzybowym. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5452 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|