przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cielęcina z marchewką i cebulą z nutą anyżu

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg cielęciny
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 czerwone cebule
- kilka ziaren kminku
- łyżeczka tymianku
- 2 łyżki oleju
- sól
- 500 g marchewki
- pieprz czarny mielony
- 50 ml wódki
- 1/3 szklanki bulionu
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 liście laurowe

Opis przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, obwiązać nitką bawełnianą. Natkę pietruszki opłukać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso, zrumienić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać sosem z rondla, wlać wódkę, dodać natkę pietruszki, anyż, kminek, liście laurowe i tymianek. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C, wstawić naczynie żaroodporne z mięsem, piec przez 1 godz. 15 min. Marchewki i cebule oczyścić. Wszystkie warzywa opłukać, pokroić na kawałki. Na 20 min. przed końcem pieczenia warzywa wrzucić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem. Podawać z sosem grzybowym.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5087 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin