| Rafaello | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Głosów: 4Ocena: 5.00
- 250 ml słodkiej śmietanki (30%)
 - 15 dag cukru
 - 20 dag masła
 - 20 dag wiórków kokosowych
 - 1 lub 2 krążki jasnego ciasta biszkoptowego
 - 10 dag obranych migdałów
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Śmietankę zagotuj z cukrem i przestudź.
 Zmiksuj z masłem, dodaj połowę wiórków i drobno pokruszony biszkopt.
 Całość dokładnie wyrób na gęstą masę. Schłódź.
 Z gotowej masy ulep kuleczki, do środka każdej włóż obrany migdal.
 Obtocz w wiórkach (polowe z nich możesz uprażyć na patelni). Gotowe.
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aska1 | 
	| Przepis czytano już 6121 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |