przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rafaello


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 4
Ocena: 5.00
Składniki:
- 250 ml słodkiej śmietanki (30%)
- 15 dag cukru
- 20 dag masła
- 20 dag wiórków kokosowych
- 1 lub 2 krążki jasnego ciasta biszkoptowego
- 10 dag obranych migdałów

Opis przygotowania:
Śmietankę zagotuj z cukrem i przestudź.
Zmiksuj z masłem, dodaj połowę wiórków i drobno pokruszony biszkopt.
Całość dokładnie wyrób na gęstą masę. Schłódź.
Z gotowej masy ulep kuleczki, do środka każdej włóż obrany migdal.
Obtocz w wiórkach (polowe z nich możesz uprażyć na patelni). Gotowe.
Region:  Pozostałe
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 5136 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin