Rafaello |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: - 250 ml słodkiej śmietanki (30%)
- 15 dag cukru
- 20 dag masła
- 20 dag wiórków kokosowych
- 1 lub 2 krążki jasnego ciasta biszkoptowego
- 10 dag obranych migdałów
|
Opis przygotowania: Śmietankę zagotuj z cukrem i przestudź.
Zmiksuj z masłem, dodaj połowę wiórków i drobno pokruszony biszkopt.
Całość dokładnie wyrób na gęstą masę. Schłódź.
Z gotowej masy ulep kuleczki, do środka każdej włóż obrany migdal.
Obtocz w wiórkach (polowe z nich możesz uprażyć na patelni). Gotowe. |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 5484 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |