|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Tort ryżowy - mediterane |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  60 min.Porcji:  6 - 8 osóbGłosów: 1Ocena: 5.00
- ryż długoziarnisty 200
 - cebula 2
 - pepperoni konserwowe 8 - 10 szt
 -  kukurydza  420 ml
 - oliwki czarne 100 g
 - masło  10 dag
 - mąka kukurydziana 150 g
 - proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
 - mleko  250 ml
 - jaja 2 szt
 - olej  4 łyżki
 - ser żółty gouda starty - 250 g
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ryż gotować pod przykryciem w 1/2 1itra osolonej wody ok. 15 minut.
 Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć.
 Piekarnik rozgrzać do 200°C.
 Cebulę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
 Pepperoni, kukurydzę i oliwki osaczyć z zalewy. Paprykę i oliwki pokroić w krążki.
 Do miski wsypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
 Dodać mleko, jaja, olej i starannie wyrobić gładkie ciasto.
 Ryż, cebulę, pepperoni, kukurydzę, oliwki, masło i starty ser delikatnie wymieszać.
 Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oproszonej mąką tortownicy.
 Na cieście rozłożyć ryż z warzywami i wyrównać powierzchnię.
 Tort umieścić w połowie wysokości piekarnika i piec ok. 45 minut.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  termar |  | Przepis czytano już 6425 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |