| Opis przygotowania: Ryż gotować pod przykryciem w 1/2 1itra osolonej wody ok. 15 minut.
 Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć.
 Piekarnik rozgrzać do 200°C.
 Cebulę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
 Pepperoni, kukurydzę i oliwki osaczyć z zalewy. Paprykę i oliwki pokroić w krążki.
 Do miski wsypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
 Dodać mleko, jaja, olej i starannie wyrobić gładkie ciasto.
 Ryż, cebulę, pepperoni, kukurydzę, oliwki, masło i starty ser delikatnie wymieszać.
 Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oproszonej mąką tortownicy.
 Na cieście rozłożyć ryż z warzywami i wyrównać powierzchnię.
 Tort umieścić w połowie wysokości piekarnika i piec ok. 45 minut.
 |