Pierś z indyka z dodatkiem Serka Wiejskiego i sosu chińskiego |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: dla 6 osób Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500g Serka Wiejskiego lekkiego
- 500g piersi z indyka
- sos chiński marki Łowicz
- pomidory z puszki bez skórki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej lub oliwa
- sól, pieprz - do smaku
|
Opis przygotowania: Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka. Na oleju lub oliwie podsmażyć pierś z indyka pokrojoną w kostkę i również przełożyć do garnka. Całość dusić pod przykryciem przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać sos chiński i pomidory. Podgrzewać przez 5 minut na wolnym ogniu, dodać serek wiejski i podgrzewać jeszcze przez 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem |
|
Opis / Uwagi: Przepis pochodzi z opakowania Serka Wiejskiego lekkiego Piątnica. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz |
Przepis czytano już 6166 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |